• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Yurt Genelinde Kar Yağışları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılardan sonra Doğu Anadolu Bölgesi`nin yüksek yerleri ile Kartalkaya`da kar yağışı başladı.

Erzurum ve Ağrı`nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi`nde kent merkezlerinde sağanak, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor.

Erzurum`da saatteki hızı 60 kilometreye kadar ulaşan rüzgarın ardından aralıklarla sağanak etkisini sürdürüyor. Palandöken Kayak Merkezi de beyaz örtüyle kaplandı.

Ağrı`nın Eleşkirt ilçesinde bulunan 3 bin 433 rakımlı Kösedağı`nda kar yağışı görüldü.

Bölgede yağışların pazartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

KARTALKAYA`DA KAR YAĞIŞI

Türkiye`nin önemli kayak merkezlerinden Kartakaya`da kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.

Bolu`da dün başlayan ve aralıklarla devam sağanak, Kartalkaya`da yerini kar yağışına bıraktı. Yağış nedeniyle kayak merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Bazı sürücüler, araçlarına zincir takarak yola devam etti, zinciri ve kış lastiği olmayan araçlar ise yolda kaldı.

MUŞ`TA HORTUM

Diğer taraftan Muş`un Yaygın beldesinde meydana gelen hortum, bazı evlerin çatılarını uçurdu ve elektrik direklerine zarar verdi.

Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki beldede sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, hortuma dönüştü.

Mehmet Selim Erol ile Mustafa Erol`a ait ev, iş yeri ve depoların çatılarını uçuran hortum, evlerin yakınından geçen elektrik direklerine de zarar verdi.

Olayın ardından durumu TEDAŞ ekiplerine haber veren Erol ailesi, direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından komşularının da yardımıyla etrafa saçılan sac ve kalasları toplamaya çalıştı.

Mehmet Selim Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, evde bulundukları sırada büyük bir gürültü duyduklarını ve korkuya kapıldıklarını söyledi.

Erol, "Ailemle birlikte evde oturuyorduk ve büyük bir gürültüyle irkildik. İlk etapta deprem olduğunu düşündük ve dışarı çıkmaya çalıştık. Kapıyı açtığımızda hortumun şiddetini gördük. Gürültüyle birlikte evin çatısının uçtuğunu fark ettik ve kapının hemen yakınında bekledik. Ardından elektriklerimiz kesildi ve geceyi karanlıkta geçirdik" dedi.

Hortum sonucu 2 evde hasar meydana geldiğini belirten Erol, hortumun ardından çatıların uçtuğunu ve maddi durumlarının çatıları onarmaya yetmediğini ifade etti.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışması yaptı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir