• DOLAR 32.206
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2460.508
  • ...
ABD Suriye'deki 'yasa dışı üslerini' güçlendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin, Irak'tan çekilme kararının ardından Haseke ve Deyrizor şehirlerindeki yasadışı üslerini güçlendirmek için Suriye'deki hareketlerini yoğunlaştırdığı bildirildi.

Lübnan Meyadin TV'nin haberine Nisan ayında Haseke ’deki Harab el-Cir ve Kusrak üsleri ile Deyrizor'un doğu kırsalındaki el-Ömer sahasına 8 askeri kargo uçağının inişiyle eş zamanlı olarak hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli silah ve teçhizat yüklü 120'den fazla kamyon bölgeye giriş yaptı.

Irak’ta ki gruplar geçen hafta ABD üslerinin hedef alınmasını resmi olarak üstlenmedi ancak eş zamanlı olarak Haseke kırsalındaki Harab el-Cir'i, Deyrizor kırsalındaki el-Ömer sahasını ve Irak'taki Ayn el-Esed'i hedef aldı. Bu eylemler, ABD'nin Irak'tan ve hatta Suriye'den çekilmeyi yavaşlatması halinde grupların askeri eylemlerini sürdüreceğine dair Amerikalılara uyarı mesajı olarak alındı.

TV'nin yerel kaynakları "ABD'nin Suriye'deki İran büyükelçiliğinin hedef alınması olayından bu yana, Suriye'deki üslerine İran'ın karşılık vermesinden korkarak Suriye'deki yasadışı üsleri için ek bir takviye planı başlattığını" doğruladı.  Takviyelerin, "bu üsleri İran’a bağlı grupların saldırılarından korumak için ek hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli silah ve ekipmanları içerdiği" belirtildi.

Ocak 2024'ün sonunda, Suriye-Ürdün-Irak sınırı üçgenindeki El Tanf üssüne Iraktaki gruplar tarafından düzenlenen bombardımanda üç ABD askeri ölmüş ve yaklaşık 40 asker yaralandı. Son altı ay içinde tırmanan saldırılar sırasında da çeşitli vakalarda 130'dan fazla askerin yaralandığı belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir