• DOLAR 32.21
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2470.617
  • ...
Mısırlı Öğrenciler Birliğinden ABD'deki üniversite eylemlerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesajda, "Gazze Şeridi'ndeki soykırımı kınamak ve tam bir ateşkes sağlanması için baskı yapmak üzere protesto ve grevler düzenleyen Amerikalı üniversite öğrencilerinin oynadığı tarihi rol için derin takdir ve şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.

Mesajın devamında, "Amerikan değerlerinin gerçek yüzüyle yüzleşen Amerikalı öğrencilerin, adaletsizliğe ve zorbalığa karşı durma cesareti ile ısrarı, insan hakları ihlallerini ve süregelen siyonist İhlalleri reddeden küresel insanlık vicdanını yansıttığı" belirtildi.

Destek mesajında, şu talepler dile getirildi:

"1- Amerikan üniversitelerinde güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğrayan ya da tutuklanan öğrenci ve öğretim üyeleriyle tam dayanışma içinde olduğumuzu belirtir, tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını ve bu olaylardan sorumlu olanların yargı önünde hesap vermesini talep ederiz.

2- Dünyadaki tüm öğrencileri uluslararası öğrenci hareketine katılmaya ve Gazze Şeridi'ndeki siyonist işgalin suçlarını kınamaya çağırıyoruz.

3- Türkiye'deki üniversite yönetimlerinden, küresel boykot kampanyaları kapsamında siyonist varlığı destekleyen şirketlerle imzalanan tüm sözleşmeleri gözden geçirmelerini ve bunlarla ilgili gerekli önlemleri almalarını talep ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir