• DOLAR 34.103
  • EURO 38.127
  • ALTIN 2841.676
  • ...
Mısır heyeti işgal rejimine gidiyor: İlk etapta 20 esir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Mısırlı bir heyetin ateşkes ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılması görüşmelerini ilerletmek umuduyla işgal rejimine gitmesi bekleniyor.

Walla internet sitesinin ismini vermediği üst düzey bir siyonist yetkiliye dayandırdığı habere göre, görüşmeler özellikle 20 esirin ilk etapta serbest bırakılmasını öngören bir teklif üzerinde yoğunlaştı.

Hamas'ın Gazze'deki siyasi kolunun başkan yardımcısı Halil el-Hayya, yaptığı kısa açıklamada, "Bugün, Hamas, İsrail'in yeni teklifini aldı. Teklif, 13 Nisan'da Mısırlı ve Katarlı arabuluculara teslim edilmişti. Hamas, bu öneriyi inceleyecek ve ardından yanıtını sunacak" dedi.

Hamas daha önce kalıcı ateşkes konusunda ısrar etmişti, ancak bu teklif işgal rejimi  heyeti tarafından reddedilmişti.

Mısır, Katar ve ABD, kasım ayında çatışmalara bir hafta ara verilmesinden bu yana, Gazze'de yeni bir ateşkes anlaşması imzalamaya çalışıyor.

İşgal rejimi  basını, isimsiz yetkililere atıfta bulunarak, Savaş Kabinesi'nin Mısır heyetinin ziyareti öncesinde ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik yeni bir planı tartıştığını söyledi.

Mısır devlet istihbarat servislerine bağlı Al-Qahera News, "Mısır ve İsrail heyetlerinin görüşlerinin yakınlaştırılmasında gözle görülür ilerleme" kaydedildiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir