• DOLAR 32.832
  • EURO 35.273
  • ALTIN 2452.439
  • ...
Blinken, Çin'i ziyaretinde endişelerini dile getirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Blinken, ziyaretinde Şanghay şehrinin en üst düzey siyasi yetkilisi konumundaki Komünist Parti Sekreteri Çın Cining ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken'ın görüşmede, "Çin'in ticaret politikalarına ve piyasa dışı ekonomik uygulamalarına ilişkin endişeleri dile getirdiği" ve "ABD'nin Çin ile sağlıklı bir ekonomik rekabet ve Amerikan işçileriyle Çin'de faaliyet gösteren şirketler için adil bir rekabet ortamı aradığını" aktardı.

Blinken, görüşmenin başlangıcında, ABD ile Çin arasında doğrudan ve sürekli iletişimin öneminin altını çizerek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri sorumlu şekilde yönetmek hem kendi halklarımıza hem de dünyaya karşı zorunluluğumuzdur." dedi.

Parti Sekreteri Çın da iki ülke arasındaki istikrarlı ilişkilerin iki ülke arasındaki bağları ve işbirliğini geliştirmenin yanında küresel sorunların çözümüne, dünya barışı ve kalkınmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Çin ve ABD'nin işbirliğini mi cepheleşmeyi mi seçeceği, iki ülke halklarının olduğu kadar insanlığın geleceğini de ilgilendiriyor." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir