• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
BM'den, İngiltere'ye "Ruanda Planı"nı yeniden gözden geçirme çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, İngiltere'deki tartışmalı "Ruanda Planı"na ilişkin ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Yasa tasarısının parlamentodan geçmesinin ardından duyulan endişeye vurgu yapılan açıklamada, "Bu planın küresel sorumluluk paylaşımı, insan hakları ve mültecilerin korunması üzerinde olumsuz etkileri olacağına dair bir kez daha uyarıda bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İngiltere'ye düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme planının yeniden gözden geçirilmesi çağrısı yapılırken, bunun yerine düzensiz göçmen akışını durdurmak için pratik önlemler alınması önerisi sunuldu.

Mülteciler ve göçmenler için alınacak önlemlerde uluslararası işbirliği ve uluslararası insan hakları hukukuna saygı gösterilmesinin önemi vurgulandı.

Grandi, "Yeni yasa, İngiltere'nin Mülteci Sözleşmesi'ni ihlal ederek ihtiyaç sahibi kişilere sığınak sağlama uzun geleneğinden bir adım daha uzaklaştığını gösteriyor." ifadesiyle mültecilerin korunmasının tüm ülkelerin yükümlülüğü olduğunu belirtti.

Türk ise yeni yasanın İngiltere'de hukukun üstünlüğünü ciddi şekilde sarsacağını ve dünya genelinde tehlikeli bir örnek teşkil edeceğini değerlendirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir