• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Bağımsız İnceleme Grubu'ndan, işgal rejim açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağımsız İnceleme Grubu, işgal rejimin, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) personeline yönelik iddialarına ilişkin hala kanıt sunmadığını, UNRWA'nın tarafsızlık ilkesini uygulamak için önemli mekanizma ve süreçleri olduğunu bildirdi.

Bağımsız İnceleme Grubu'nun UNRWA'nın tarafsızlık ilkesini uygulayıp uygulamadığına ilişkin yürüttüğü soruşturmaya ilişkin raporu yayımlandı.

Grubun, Bağımsız İnceleme Grubu Başkanı Catherine Colonna'nın başkanlığında çalışmalarına 13 Şubat'ta başladığı bildirilen raporda, 3 farklı araştırma örgütüyle çalışıldığı belirtildi.

Raporda, UNRWA'nın yaklaşık 32 bin personelinin olduğu, bunların yüzde 0,8'nin uluslararası, yüzde 99,2'sinin yerel personel olduğu kaydedildi.

Tüm UNRWA personelinin tarafsızlık ilkesine uyma yükümlülüğü bulunduğu vurgulanan raporda, "Bu, insani yardım çalışanlarının çatışmalarda taraf tutmaması ve siyasi, ırksal, dini ve ideolojik sorunlara angaje olmamalarını gerektirir." ifadesi kullanıldı.

Bağımsız İnceleme Grubu'nun UNRWA'nın Amman, Kudüs ve Batı Şeria'daki karargahlarına gittiği, Gazze'deki UNRWA yetkilileri, donör ülkeler, ev sahibi ülkeler ve BM örgütleriyle görüşmeler yürüttüğü aktarılan raporda, "Grup, 200'den fazla toplantı ve mülakat yaptı. Doğrudan 47 ülke ve örgütle görüşüldü." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir