• DOLAR 32.547
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2441.829
  • ...
Gençler için Göl-Der`i kurdular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Ramazan bayramında bir araya gelerek istişare toplantısı yapan doktor, avukat, gazeteci, akademisyen, öğretmen, mühendis, veteriner, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarındaki üyeler alınan karar doğrultusunda beldedeki gençlere destek olmak ve gençlerin daha iyi şartlarda okumalarını sağmak amacıyla dernekleşme kararı almıştı. Kararın alınmasının ardından ise yapılacak olan faaliyetlerin tek çatı altında yürütülmesi amacıyla Gölbaşı Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Spor Kulübü Derneği (GÖL-DER) kuruldu.
 
Yapılacak olan tüm faaliyetlerin artık dernek çatısı altında yürütüleceğini belirten GÖL-DER Başkanı Mahir Okay, dernek olarak tek amaçlarının beldelerindeki gençlere bir şeyler katmak ve yine beldedeki yaşam standartlarını arttırmak olduğunu belirtti.
 
Dernek bünyesindeki beldede zor şartlarda okuyarak meslek sahibi olan doktor, avukat, gazeteci, akademisyen, öğretmen, mühendis, veteriner, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarıyla birlikte bir birinden farklı birçok projeye imza atacaklarını anlatan GÖL-DER Başkanı Okay, "Beldede okumayan gençlerin eğitime kazandırılması, okuyan gençlere ise rehber olunarak onların daha iyi şartlar da okumalarına yardımcı olma, beldedeki spor aktivitelerini arttırma, belde de sağlık taraması yapma, verimli tarım ve diğer birçok konu üzerine girişimlerimiz olacaktır. Dernek bünyemizdeki üyelerimize baktığımızda birbirinden farklı çok sayıda meslek grubuna üye arkadaşlarımız bulunuyor. Bu arkadaşlarımız kurmuş olduğumuz dernek bünyesinde elinden geldiğinde beldemizde kendi alanından bir şeyler katmaya çalışacaktır. İnanıyorum ki, bu projemizin çok kısa bir sürede meyvelerini almaya başlayacağız." dedi.
 
Beldede oluşturulan dernek binasında bundan sonra beldedeki sadece gençlerin eğitim sorunlarıyla yetinmeyip birçok alanda da yararlı faaliyetler yürüteceklerine vurgu yapan Okay, "Beldemizde uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projenin hayat geçirilmesiyle beldemizde çok şeyin değişeceğine inanıyorum. En azından dernek olarak bizler bu değişiklikler için bu yola çıktık." diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir