• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Bayram öncesi Berberler çok yoğun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe ilçesindeki berberler bayram öncesi işlerinin çok yoğun olduklarını belirterek son günlerde sabaha kadar sabahladıklarını söylediler.

 

Kızıltepe (Qoser) ilçesinde berberlik yapan Cebrail Aydın özellikle bayramdan 2 gün önce çok yoğun olduklarını belirterek, " 25 senedir berberlik mesleği yapıyorum bayram öncesi 2 gündür bayağı bir yoğunluk var. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramından daha yoğundur 3 usta ve 2 kalfayla gece saat 03.00 kadar çalışıyoruz Arefe günü ise Sabah saat 10.00 kadar çalışıyoruz tabi çalışsak akşama kadar müşteri gelir doğal olarak evde bizi de bekleyenlerimiz var " dedi.

 

Her sene bayram öncesi böyle yoğunluk olduğunu belirten Aydın Usta, " Rabbim nasip ederse gelecek sene berberlik yaparak değil de hacda bayramımızı geçirmek istiyoruz. Yüce Allah bu mübarek Kurban Bayramı hürmetine tüm hastalara şifa, borçlulara da bir hayır kapısı açsın onları bu sıkıntıdan kurtarsın. Özellikle şuan dünyanın değişik ülkelerinde Müslümanlar çok sıkıntıdadırlar, rabbim onların tüm sıkıntılarını gidersin ve onlara bir hayır kapısı açsın inşallah" ifadelerinde bulundu.

 

8 yaşında bu mesleğe başladığını tam 23 senedir bu mesleği yaptığını söyleyen Zeynettin Araz ise, " Bu aileden gelen bir meslek 3-4 kardeşim daha bu mesleği yapıyor. Bayramın son 3-4 günü genellikle yoğun çalışıyoruz bayramdan bir gün önce sabah saat 04.00 kadar kalıyoruz bayram sabahı da saat 09.00 kadar çalışıyoruz. Ramazan Bayramı kurban bayramından daha yoğun birde oruçlu olmamız hasebiyle Ramazanda zorlanıyoruz onun için Kurban Bayramı bize daha rahat geliyor müşteriler gelip saç bakımını yapıp gidiyorlar" dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir