• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Manisa'da bayram hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa'da 2 gün öncesine kadar canlı hayvan borsasında yaşanan durgunluğun yerini hareketlilik aldı. Hayvan pazarında alıcılar ile satıcıların arasında hararetli pazarlıkların yaşandığı gözlenirken alıcı da satıcı da durumundan memnun. Kimi vatandaşlar umduğunu bulamadığını ifade etse de, çarşı, pazarda bayram arafesi hareketliliği hakim.

 

Hareketliliğin yaşandığı mekanlardan biri de her bayramda olduğu gibi Müslümanların bu özel günlerde unutmadıkları baki aleme irtihal eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek oldu. Kabristanda yakınlarının kabri başında dua ve Kur'an okuyan Müslümanlar adeta bu sevinçli özel günlerini ilkin onlarla paylaşmak için mezarlıklara akın ettiler.

 

Belediye park ve bahçe müdürlüğü de vatandaşlara dikmeleri için çam fidanlarını ücretsiz dağıttı.

 

Yine bayram heyecanının ve bereketinin yaşandığı yerlerden biri semt pazarları oldu. Manisalılar bayram alışverişleri için gıda, giyim ve bayramda misafirlerine ikram etmek için şeker ve çerez alışverişlerini yapmak üzere semt pazarlarını tercih ettiler, semt pazarlarında günün erken saatlerinde yoğunluk yaşandı.

 

Şehir merkezine bayram hareketliliği nedeniyle yer yer trafikte de sıkışmalar ve yoğunluk yaşandı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir