• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHL'lerde meslek öğretmenleri eksikliği var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez ve ilçelerinde bulunan imam hatip okullarında meslek öğretmeni eksikliği olduğunu söyleyen Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mutlu Saylık, öğretmen açıklarının giderilmesi durumunda imam hatiplere rağbetin daha da artacağına dikkat çekti.

 

İmam hatip okullarında meslek derslerini anlatacak öğretmen açığının olduğunu söyleyen Saylık, mesleki açıdan eksik yetiştirilen öğrencilerin mesleki eğitimlerinde sıkıntı oluşabileceğini söyledi.

 

İmam hatip okullarında mesleki dersleri anlatacak öğretmenlerin bulunmadığını, açıkların ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışıldığını söyleyen Saylık, " Meslek dersi öğretmen açığımızın olması mesleki açıdan öğrencilerimizin kaliteli bir şekilde yetişmesini olumsuz etkilemektedir. Bu meslek dersi öğretmen açığımızın kadrolu ilahiyat fakültesi mezunu öğretmenlerle kapatılması gerekmektedir. Eğer biz kaliteli bir eğitim istiyorsak ilahiyat fakültesi mezunu formasyon almış öğretmenleri yetiştirmemiz gerekir." dedi.

 

Kendi dönemlerinde ilahiyat mezunlarının formasyonlu olduğunu söyleyen Saylık sözlerinin devamında, "İlahiyat fakültesini bitiren öğrenciler hem din kültürü öğretmeni olarak hem de imam hatip liselerine meslek dersi öğretmenleri olarak atanmaktaydı ama şuan ilahiyat fakültesinde formasyon verilmemekte dolayısıyla öğrenciler mezun olduktan sonra atanma güçlüğü çekmektedir. formasyon alanlarda çok sınırlı sayıdadır. Kanaatimce ilahiyat fakültelerine formasyon verilirse öğretmen açığı kısa zaman içerisinde kapanacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Saylık son olarak, " Milli Eğitim Bakanlığı son atamalarda meslek öğretmenlerine 1200 kontenjan ayırmış ancak formasyonu olan 400 kişi başvuru yapabilmiştir. Başvuru yapanlar atandı, formasyon alan başka öğrenci olmadığı için 800 kişilik kadro ise boş kaldı. Eğer ilahiyat fakültelerine formasyon verilseydi durum böyle olmazdı." dedi. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir