• DOLAR 32.431
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2419.682
  • ...
Çin Dışişleri Bakanı Vang: ABD ilkesiz bir tutum sergiliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'de ateşkese yönelik karar tasarılarını veto etmesini ve çekimser kaldığı son tasarının "bağlayıcı olmadığını" iddia etmesini uluslararası hukuk açısından etik olmayan bir tavır olarak nitelendirdi.

Çinli Bakan Vang, Endonezya'yı ziyaretinde mevkidaşı Retno Marsudi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Gazze'deki çatışmanın 6 ayı geride bıraktığını ve "21. yüzyılın nadir insani trajedilerinden biri" haline geldiğini ifade eden Vang, BMGK'nin ateşkes çağrısı yapan karar tasarılarının çoğunun ABD tarafından veto edildiğini hatırlattı.

Geçen ay BMGK tarafından kabul edilen 2728 sayılı karar tasarısının ise ancak ABD'nin çekimser kalmasıyla kabul edilebildiğine işaret eden Vang, "ABD, bu kez uluslararası ahlakın karşısına dikilme cesareti gösteremedi ve çekimser kalmayı tercih etti, ancak daha sonra tasarının 'bağlayıcı olmadığını' iddia etti. ABD'nin gözünde uluslararası hukuk, işine geldiğinde kullandığı, gelmediğinde ise kenara attığı bir araç gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir