• DOLAR 32.542
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2422.416
  • ...
Rusya: Orta Doğu'daki tansiyonun sorumlusu ABD
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'da haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA muhabirinin, İran'ın işgal rejimine saldırısı sırasında ABD'nin bazı füzeleri vurduğuna ilişkin sorusuna Zaharova, ABD'nin bölgeleri ve halkları kendi çıkarları doğrultusunda kullanma felsefesini benimsediğini belirterek şunları söyledi:

"Amerikalılar, bölgedeki durumu sadece kendi lehlerine kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkeleri ve bölgeyi iç ve dış siyasette rehin alıyorlar. Maalesef, bu durum, bölgedeki durumun yeniden korkunç şekilde kötüleşmesine yol açtı. Amerikalıların siyaseti hakkındaki değerlendirmelerimiz değişmedi. Mevcut durumun, uluslararası hukuki temelin büyük ölçüde yok edilmesi amacıyla bölgede bölücü çizgilerin oluşturulması için uzun vadeli bir siyasetin sonucu olduğunu düşünüyoruz."

Gazze Şeridi'ndeki duruma da değinen Zaharova, "Gazze Şeridi'ndeki benzersiz kriz, ABD'nin Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi süreci ve bölgedeki genel durumuna ilişkin kendi vizyonunu tek başına geliştirme girişimleri sonucu ortaya çıktı. Bununla birlikte Filistin meselesinin çözümü bilinçli olarak ertelendi." şeklinde konuştu.

Zaharova, "Silahlı çatışma bölgelerinde yabancı askeri varlığın artırılması, özellikle de Amerikan askeri varlığının Doğu Akdeniz ve Kızıldeniz'de güçlendirilmesi, gelecekte gerginliğin artması riskini oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir