• DOLAR 32.492
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2412.507
  • ...
BM uzmanları: Filistin eğitim sistemine yönelik sistematik tahribat ciddi endişe uyandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM raportörlerinin yazılı açıklamasına göre, Gazze Şeridi'ndeki okullara, üniversitelere, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik saldırılar büyük endişe yaratıyor.

Açıklamada, "Gazze'deki okulların yüzde 80'inden fazlası yıkıldı veya hasar gördü. Filistin eğitim sistemine yönelik sistematik tahribat ciddi endişe uyandırıyor." ifadelerine yer verildi.

İşgal rejiminin bu saldırılarının "eğitim katliamı" olarak nitelendiği açıklamada, öğretmenlerin, öğrencilerin ve personelin tutuklanması, alıkonulması veya şehit edilmesiyle eğitim altyapısının tahrip edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik altı aylık saldırısında 5,479'dan fazla öğrenci, 261 öğretmen ve 95 profesör öldürüldü. 7,819'dan fazla öğrenci ve 756 öğretmen yaralandı." ifadelerine yer verildi.

İşgal rejiminin, uluslararası burslu Filistinli öğrencilerin yurt dışında eğitim almasını engellediği belirtilirken, eğitim kurumlarının bombalanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Uluslararası toplum, eğitimi hedef alan ihlallerin sorumlularını cezalandırmalı ve eğitim sistemini yeniden inşa etmelidir." denildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir