• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Çarşı-pazarda bayram hareketi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Tüm İslam aleminde olduğu gibi Van halkını da bayram heyecanı sardı. Bayrama iki gün kala cadde ve sokaklarda bayram hareketliliği başladı. Kentin işlek cadde ve sokaklarına kurulan tezgahlarda, bayramların vazgeçilmezleri olan çikolata, şeker, giyim eşyaları gibi bayramlık malzemeler yerini aldı. Vatandaşlar Bayram alışverişi için çarşı ve pazarları doldurdu.

Bayramlarda en büyük sevinci yaşayan çocukların ise kendilerine bayram çantası ve elbiselere yöneldikleri gözlendi.

Satışların iki gün kala yeni başladığını ifade eden esnaf Bayramın bereketinden paylarına düşeni almaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Önceki gün tezgahını kurduğunu belirten esnaf Akif Alkan, işlerin yeni başladığını belirterek, "Kazak, hırka türü şeyler satıyoruz. Fiyatları 15-20 liradır. 2-3 lira karla satıyoruz." dedi.

Bu bayram işler daha iyi
Geçen bayram işlerinin iyi geçmediğini ifade eden Suat Baran, Üniversite öğrencisi olduğunu, bayram harçlığı kazanmak amacıyla burada tezgâh açtığını belirterek, "Bu bayramda işler daha iyi gidiyor." dedi.

İşlerin henüz başlamadığını söyleyen Baran, "Bu sene işlerin daha iyi olmasını bekliyoruz. Çocuk yiyim üzerine bir tezgâh açtık. Beklentimiz iyidir. İşlerin iyi gitmesini bekliyoruz" sözlerine yer verdi.

"Mübarek Kurban Bayramı'nın bereketinden nasipleniyoruz"
Açtığı tezgahta kemer satan diğer bir üniversite öğrencisi Şemsettin Yalçınkaya ise "Fiyatlarımız oldukça ucuzdur. Ancak halkımıza pahalı geliyor. Kemerleri bayrama özel 5 liradan satıyoruz. İşlerimiz yavaş yavaş başlıyor. Mübarek kurban bayramın bereketinden nasibimizi almaya çalışacağız. Beklentimiz olumlu yöndedir. Bu tür vakitlerde gelip kemer falan satıp okul ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Halk da fiyatları olumlu buldu
Bayram alışverişine çıkan vatandaşlardan Osman Başak, yaptığı açıklamada, her bütçeye göre malzemelerin olduğunu belirterek, " Bayram şekerlerimizi aldık. Kolonya aldık. Çocuklara elbise falan alacağız. Bütçemize göre bir şeyler alacağız inşallah. Bu arada tüm İslam aleminin Mübarek kurban Bayramını da şimdiden kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu bayramda işlerinin sakin olduğunu belirten şeker ve çikolata satıcıları ise AVM'lerin yaptığı kampanyalardan dolayı iş yapamadıkları dile getirdiler. sitemlerini dile getirdiler. Murat Dalgın/Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir