• DOLAR 32.404
  • EURO 34.652
  • ALTIN 2393.131
  • ...
Yunanistan'da işçiler grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) tarafından yapılan çağrı üzerine ülke genelinde işçiler, ekonomik şartların iyileştirilmesi talebiyle 24 saatlik greve gitti.

GSEE, hayat pahalılığının artmasıyla birlikte işçi maaşlarının artırılması ve ekonomik kriz sürecinde iptal edilen toplu iş sözleşmelerinin yenilenmesi taleplerini dile getirdi. 24 saatlik grev, toplu taşıma araçlarının hizmet vermemesiyle de hissedildi; metro, tramvay ve banliyö trenleri seferlerine ara verdi, deniz ulaşımı aksadı ve otobüsler ise belirli saatlerde çalıştı.

Başkent Atina'da gerçekleşen eylemde işçiler, maaş artışı ve toplu iş sözleşmeleri gibi taleplerini dile getirdi ve Parlamento binasına yürüdü. Tersane işçisi Stelyos Danis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün tüm çalışanlar olarak ülkedeki hayat pahalılığı, düşük maaşlar ve işsizlikle mücadele etmek için buradayız. Tersaneler kapanıyor ve binlerce çalışan işsiz kalıyor. Daha iyi bir gelecek ve çocuklarımız için daha iyi bir yaşam mücadelesi veriyoruz." şeklinde konuştu.

Protesto yürüyüşünde işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı çıkanlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla birlikte "Filistin'e özgürlük" sloganları attılar. Eyleme katılan Yunanistan Filistinliler Cemiyeti üyesi Abu Assam Muhammed, "Bugün Yunanistan'daki sendikaların genel grevi vesilesiyle hayat pahalılığına karşı çıkan ve maaşlara zam talep eden işçiler olarak, Filistin halkının Gazze'de yaşadığı soykırıma karşı da sesimizi duyurmak ve halkların dayanışmasını sağlamak için buradayız." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir