• DOLAR 32.397
  • EURO 34.617
  • ALTIN 2389.306
  • ...
İngiltere'nin enflasyonu düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, şubat ayında yüzde 3,4 olan yıllık enflasyon yüzde 3,2'ye geriledi. TÜFE martta aylık bazda ise yüzde 0,6 yükseldi.

Yıllık enflasyondaki düşüşe en büyük katkıyı gıda fiyatlarındaki gerileme sağlarken, akaryakıt fiyatlarındaki artış bunu dengeledi. Enerji ve gıda fiyatlarının hariç tutulduğu çekirdek enflasyon ise yıllık bazda yüzde 4,2 olarak ölçüldü. Çekirdek enflasyon şubatta yüzde 4,5 olmuştu. Hizmet sektörü enflasyonu ise martta yıllık bazda yüzde 6,1 olarak hesaplandı, ki bu şubatta yüzde 6 olarak ölçülmüştü.

2,5 yılın en düşük seviyesine indiğini belirtti. Fitzner, gıda fiyatlarının düşüşünün etkili olduğunu belirtirken, akaryakıt fiyatlarının ise arttığını kaydetti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, enflasyonun tekrar düşüş kaydettiğini belirterek, "Enflasyon şu anda yüzde 3,2 ile son 2,5 yılın en düşük seviyesinde." ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Jeremy Hunt ise planın işe yaradığını dile getirerek, "Şu anda bir noktayı dönüyoruz. Enflasyon beklediğimizden daha hızlı geriliyor, yüzde 11 ile tepe yaptığı seviyenin oldukça altında." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir