• DOLAR 32.382
  • EURO 34.709
  • ALTIN 2402.209
  • ...
Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava'dan işgalci rejime itidal çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ülkesinin, İran'ın siyonist rejime yönelik saldırılarından derin kaygı duyduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, 25 dakika süren görüşmede Kamikava, gerilimleri şiddetle kınadıklarını yineledi ve Orta Doğu'daki mevcut gidişatın siyonist rejim ve işgalcilerin yanı sıra Japonya dahil bir bütün olarak uluslararası toplumun çıkarına olmadığını vurguladı.

Japon Bakan, bölgede gerilimin daha fazla tırmandırılması halinde, kontrolden çıkabileceği ihtimalini vurgulayarak, siyonist rejime itidalli davranması için güçlü bir çağrıda bulundu.

Ülkesinin, Gazze Şeridi ile güneydeki Refah kentine yönelik durumdan endişe duyduğunu kaydeden Kamikava, insani yardım faaliyetleri için elverişli bir ortamın sürdürülebilir bir şekilde sağlanması amacıyla derhal ateşkes yapılmasını talep etti.

Bakan Kamikava ayrıca Japon vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması konusunda işgal rejiminden destek talebinde bulundu.

İki Bakan, Japonya ile İran arasında yakın iletişimin sürdürülmesinde mutabık kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir