• DOLAR 32.382
  • EURO 34.708
  • ALTIN 2403.321
  • ...
Tarihte bugün: 17 Nisan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1453: Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.

1897: Osmanlı İmparatorluğu ile Yunanistan Krallığı arasında, "Otuz Gün Savaşı" olarak da adlandırılan savaş başladı.

1961: ABD'nin desteklediği sürgündeki Kübalılar, Fidel Castro'yu devirmek üzere Küba'ya çıkarma yaptı. Domuzlar Körfezi Harekâtı olarak bilinen çıkarma, Fidel Castro'nun zaferiyle sonuçlandı.

1926: Ankara’da, Musul konusu ile ilgili görüşmelere başlanıldı.

Birinci Dünya Savaşı'ndan önce Osmanlı hâkimiyetindeki Musul ve çevresi petrol varlığı sebebiyle, İngiltere, Fransa, Almanya arasında rekabet konusu oldu. Bölge, 1916 tarihli bir anlaşmayla Fransa'ya bırakıldı. Nisan 1920 San Remo Konferansında Fransa, Orta Doğu'daki menfaatlerini desteklemesi sebebiyle, Musul bölgesini İngiltere'ye terk etti. İngilizler de bölgedeki Hıristiyanların öldürüldüğü ve esir İngiliz askerlerine kötü muamele yapıldığı bahanesiyle Osmanlı'dan askerlerini çekmesini istedi. Osmanlılar kötü şartlar içinde olduklarından Nusaybin'e kadar çekilince Musul savaşsız bir şekilde İngilizlerin oldu.

1993: Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti.

2004: Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin’in şehadetinin ardından hamas lideri Abdülaziz Rantisi de şehit edildi. İşgalci katillerin helikopterle füze atarak şehid ettiği Rantisi tüm dünya Müslümanlarını hüzne boğdu. Şahadetinden bir hafta önce Rantisi “Ölüm bizlere eninde sonunda gelecek, ya yatağımızda kalp krizi geçirerek ya da Apaçi’den atılan bir füzeyle... Ben Apaçi’yi seçiyorum”demişti.

2009: Antalya'da, TÜBİTAK için 4 lisede 289 öğrenciyle yapılan bir araştırma, öğrencilerin Türkiye ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığını ortaya çıkardı.

2014: Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Genel Komiseri, işgalci siyonistlerin Gazze’ye uyguladığı ablukanın, tarihin en uzun süreli ablukası olduğunu belirterek, "bu, bir çeşit toplu cezalandırma" dedi.

2015: Birleşmiş Milletler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 15 milyondan fazla çocuğun fakirlik, cinsel ayrımcılık ve şiddet olaylarından dolayı eğitimden mahrum bırakıldığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir