• DOLAR 32.385
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2405.094
  • ...
Siviller, camiler ve yerleşim alanları... İşgalci rejim katlediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'nin kuzeyine giren işgal güçleri, camilere ve sivillerin evlerine hava saldırısı düzenledi, yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okulu kuşatma altına aldı ve aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi esir aldı.

Ordunun düzenlediği vahşi saldırılarda en az 4 Filistinli şehit oldu; yaralananlar oldu.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal askeri araçları, sabah saatlerinde aniden yoğun silah sesleri ve top atışlarıyla Cibaliya'nın doğusu, Beyt Lahiya kasabasının kuzeyi ve Beyt Hanun kasabasının doğusundaki bölgelere girdi. 

Beyt Lahiya'nın kuzeybatısındaki Beyt Hanun kasabasında askerlerin girişinin ardından iletişimin kesildiği kaydedildi.

Kadın ve kızlar "silah zoruyla" sığınma merkezlerini terk etmeye zorlandı

Siyonistlerin askerlerinin, Beyt Hanun'da da yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okulu kuşatma altına aldığı ve okuldaki tüm erkeklerin tek tek dışarı çıkıp soyunmalarını istediği aktarıldı.

İşgal askerlerinin Beyt Hanun'daki "Mehdiye eş-Şeva" okulunun arkasında bir soruşturma merkezi kurduğu ve alıkoyduğu erkekleri oraya götürerek sorguya çektiği belirtildi.

Askerlerin, kadın ve kızları da "silah zoruyla" sığınma merkezlerini terk etmeye ve Beyt Hanun kasabasının dışına çıkmaya zorladığı kaydedildi.

Filistin Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, işgal askerinin Cibaliya kampındaki Şuheda el-Fahura Camii ve bitişiğinde Naci ailesine ait bir evi bombaladığı, saldırılar sonucu çok sayıda kişinin şehit olduğu ve yaralandığı belirtildi.

İşgal uçakları, Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyi ve Deyr el-Belah'a da sabahtan bu yana yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Sağlık kaynakları işgalcilerin kamptaki saldırıları sonucu Selman Camisi'nin hasar gördüğünü ve İmam Hatibi İsa Mikdad'ın şehit olduğunu.

Gazze'nin güneyinde de işgal uçaklarının Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'nde bir evi hedef alması sonucu 4 Filistinlinin şehit olduğunu ve yaralananlar olduğu kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir