• DOLAR 32.381
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2405.724
  • ...
Han Yunus’a dönen aileler: BU YAŞANANLARI NEKBE’DE GÖRMEDİK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

İşgal rejiminin büyük bir yıkım bırakarak çekildiği Han Yunus kentinde Filistinliler, moloz yığınını andıran kente dönerek evlerinin enkazında geriye kalan eşyalarını arıyor. Evinden çıkarak Refah'a göç etmek zorunda kalan Amine Ümran, yıkıntıların arasından çocuklarının eşyalarını alabilme umuduyla saldırılarda ağır hasar alan evlerine geldiklerini söyledi. Saldırılar sonrası evine döndüğünde karşılaştığı manzara karşısında dehşete kapıldığını anlatan Hale Cerğun ise Han Yunus'a geri dönseler bile yaşayacak bir evlerinin kalmadığını dile getirdi.

HAN YUNUS TANINMAZ HALDE

Kardeşleriyle birlikte yaşadığı evin enkazı önünde konuşan Nimet Muheymer de bu yaşanılanları 1948 yılındaki Nekbe'de görmediklerini belirtti. "Allah kimseyi unutmaz" diyerek kendisini teselli etmeye çalışan yaşlı kadın işgal rejiminin evlerini ve kentlerini yıkmak istediğini söylerken "Burada yaşayan herkes sivildi ancak hepsinin evleri yıkıldı" dedi. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus binaları, yolları ve altyapıyı tahrip eden şiddetli saldırı ve baskın sonucu tanınmaz halde.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 33 BİN 797'YE ÇIKTI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı 33 bin 797'ye yükseldi. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, işgal rejimine ait savaş uçakları Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeybatısında Arabi ailesine ait bir evi bombaladı. İlk belirlemelere göre 3 kişinin katledildiği saldırıda, 2 yaralının daha vefat etmesiyle katledilen sayısı 5'e yükseldi. Saldırı sonucu çok sayıda sivilin yaralandığı belirtildi. İşgal güçleri, ayrıca Nuseyrat'taki Asar binasını da topçu atışlarıyla hedef aldı.

BEYT LAHİYA'DAKİ KUM BARİYERLERİN ALTINDA KALAN CANSIZ BEDENLER

Öte yandan Filistinli sağlık ekipleri, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da kurduğu kum bariyerlerin altında çok sayıda cansız beden bulunduğunu açıkladı. Sağlık ekipleri, dün sabah saatlerinden bu yana Han Yunus'un farklı bölgelerinden 4 cansız beden çıkarıldığını aktardı.

SOYKIRIM SÜRÜYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 192 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, işgal ordusunun dün son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 68 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 94 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 33 bin 797'ye, yaralı sayısının da 76 bin 465'e yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak işgal güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir