• DOLAR 32.21
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2513.152
  • ...
Beyaz Saray, İran'ın işgalci rejime saldırılarını ABD'ye önceden haber verdiği iddialarını reddetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kirby, günlük basın brifinginde, işgalci rejim-İran gerilimine ve işgal destekçisi ABD yönetiminin bu konudaki yaklaşımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, saldırının ardından Washington-Tahran hattında doğal olarak karşılıklı mesajlaşmaların olduğunu ancak saldırıdan önce İranlıların ABD tarafına saldırıyla ilgili herhangi bir uyarıda bulunmadığını belirtti.

"İranlıların bu saldırıda aslında başarısız olmayı amaçladıkları ve bu utanç verici başarısızlığın aslında tasarlanmış olduğu yönünde haberler görüyorum. Aynı haberler, İsrail'in saldırıya hazırlanmasına ve potansiyel zararı sınırlandırmasına yardımcı olmak için İranlıların bize önceden haber verdiğini söylüyor. Bunlar kategorik olarak yanlıştır." şeklinde konuşan Kirby, İran'ın ABD'ye bu saldırıyı haber verdiği iddialarının "gülünç" olduğunu ifade etti.

Kirby, İran'ın bölgedeki ABD müttefiki ülkelere saldırıya ilişkin önceden haber verdiği yönündeki iddialara ise "İran bize hiçbir şekilde saldırının yeri ve zamanına ilişkin önceden uyarıda bulunmadı." diyerek yanıt verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir