• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
"U dönüşünü yasaklayacağına çözüm bul"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Başak Mahallesi Muhtarı ve sakinleri göbek olması gereken yerde yaşanan 2 trafik kazasından sonra Karayolları Müdürlüğü tarafından 'U Dönüşü Yasak' tabelasının konulmasıyla 2 kilometre ters istikamete gidip çarşıya dönmek zorunda bırakılarak mağdur edildiklerini söyledi.

 

Konuyla ilgili konuşan Başak Mahallesi Muhtarı Askeri Çetin, "Daha önce mahallemizin çıkışındaki yoldan direk çevre yoluna çıkıp şehir merkezine gidebiliyorduk. Ancak burası Polisin arama noktasına yakın olduğundan, araçların aramadan kaçıp bu yola sapmasını önlemek amacıyla, yaklaşık bir sene önce buradaki anayola çıkış yeri kapatıldı. Bundan sonra mahallemizden çıkan araçlar 600 metre çevre yolundan gidip 'U Dönüşü' yaparak çarşıya gitmeye başladılar. 2 hafta önce burada 2 trafik kazası yaşanınca Karayolları Müdürlüğü, dönüş yaptığımız bu noktaya,'U Dönüşü Yasak' tabelası koydu." dedi.

 

Karayolarının bunu yapmakla yaşanacak kazalardan kendisini temize çıkarmak istediğini iddia eden Çetin, "Karayolları buraya 'U Dönüşü Yasak' tabelası koyacağına ya eski yeri tekrar açsın ya da burada bir göbek yapsın. 2 kilometre ters istikamete gidip oradaki göbekten dönmemiz hem zaman açısından, hem de maddi olarak bizi olumsuz yönde etkilemektedir. Daha önce 3 sefer Karayollarına bu konuyla ilgili yaptığım müracaatlardan olumsuz cevaplar aldım. Bu sorunumuzun acilen çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

2 hafta önce söz konusu noktada kaza geçirenlerden Ramazan Baktemur ise, "Burası çevreyolu olunca araçlar hızlı geçiyor. Dolayısıyla burada kazaların yaşanması, ölümle ve büyük maddi hasarlarla sonuçlanma riski, şehir içine göre çok daha yüksektir. Ben de burada kaza geçirdim Allah beni korudu. Onun için Karayollarından ya eski yerde ya da burada bir göbek yapmasını istiyoruz. Yoksa tabelanın konulması çözüm değil, bilakis vatandaşların kuralları ihlal etmelerine teşvike bile sebep olur." şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir