• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis'te muhtardan belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Merkez Saray Mahallesi Muhtarı İlhan Turgut, Arap Köprüsü Mevkiinde Belediye tarafından yapılan altyapı çalışmalarının usule uygun olmadığını iddia etti. Turgut, Arap Köprüsü civarında yapılan altyapı çalışmalarının ahbap çavuş ilişkisinden dolayı projelerinin değiştirildiğini, bu şekilde maliyet oranının yükseldiğini iddia ederek, belediyeye sert tepki gösterdi.

 

Proje ahbaplık hatırına yanlış tarafa aktarıldı
Turgut konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diyarbakır yolu üzerinden Çarşı merkezine doğru altyapı çalışmaları devam ediyor. Burada bulunan petrol ofisinin meydanından geçmek zorunda olan kanalizasyon kanalı, karşı tarafa aktarıldı. Burada petrol ofisinin meydanı bozulacaktı. Bitlis Belediye Başkanının dostluğu ile proje karşı tarafa aktarıldı. Bu yüzden giden kanalizasyon şebekesi asfalt zeminin altında kalacak. Tabi ki bununla birlikte kanalizasyon bacaları yine asfalt içine gömülüyor. Bu Bitlis için büyük bir kayıptır. İleriki dönemde çıkacak herhangi bir tıkanmaya karşı, ekipler asfalta müdahale edemeyecek. Şehir merkezine giden kanalizasyon bir süre sonra tıkandığı için geri tepecek." dedi.

 

Aynı çukura su ve zehir atılıyor
Turgut, kanalizasyon şebekesinin yanından, su şebekesi ile telekomünikasyon kablolarının da aynı bölgeden geçtiğine dikkat çekerek, "Altyapı çalışmaları devam ederken olan su şebekesi ile iletişim kablolarının aynı bölgede yer alması büyük bir sıkıntıdır. Aralarında fazla mesafe olmayan bu yapılar üst üste bırakılıyor. Yani aynı çukura su ve zehir atılıyor. Bu bizim vatandaşlar için büyük bir sıkıntıdır. İleriki dönemde kanalizasyon sularının ve içme suyunun karışması demek vatandaşlarının sağlık açısından tehlikeye düşmesi demektir." uyarısında bulundu.

 

Sağlık bakanlığı olaya müdahale etmeli
Konuşmasında Sağlık Bakanlığının duruma müdahale etmesi gerektiğini dile getiren Turgut, "Buradan sağlık bakanlığına seslenmek, onları buraya davet etmek ve duruma müdahale etmelerini istemek zorundayız. Bitlis belediye Başkanını telefonla aradım. Ona durumu izah ettim. Yapılan çalışmaların doğru olmadığını söyledim. Ama sadece söylemekle kaldı. Herhangi bir müdahale olmadı. Ek olarak bu bölgede bulunan Polis Amca İlköğretim Okulu, çoğu kez çalışmalardan dolayı susuz kalıyor. Yapılan çalışmalar ileriki dönemde Bitlis için büyük sıkıntılar doğuracak. Yetkililerden konuya müdahale etmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir