• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Bu yıl hac ibadeti buruk geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke`deki Hac Organizasyon Merkezi`nde değerlendirme toplantısı düzenledi.

Diyanet`in bu yılki hac organizasyonuna ilişkin bilgi veren Görmez, Kabe`deki inşaat çalışmaları nedeniyle getirilen yüzde 20 kota indirimi yüzünden bu yıl nisbeten daha sakin, daha dingin bir hac dönemi yaşandığını söyledi.

"Bu yıl hac ibadeti diğer yıllara göre nispeten buruk geçiyor" diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam coğrafyasında olup bitenlerin, dökülen kan ve gözyaşının Müslümanlar üzerinde oluşturduğu üzüntünün hissedildiğini görüyoruz. Buna rağmen dilleri, renkleri, ırkları, mezhepleri, coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın burada varlığı bir umut. Farklı dillerden insanların dualarını birleştirmeleri, başka dünyalarda kavga sebebi olan hususların birlik potası içinde erimiş olması, ümitvar olmamızı sağlıyor."

Haccın iç içe geçmiş beş yolculuk olduğunu ifade eden Görmez, bunları, "kişinin kendi dünyasına yaptığı yolculuk, ahirete yapılan yolculuk, Müslüman kardeşlerine yaptığı yolculuk, tarihe yapılan yoluculuk ve Allah`ın evine yapılan yoluculuk" olarak sıraladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir