• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Av yasağı başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balıkçılık av sezonu sona erdi ve endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayan 4,5 aylık av yasağı dönemi başladı. Ancak ekonomik faaliyetlerini sürdürmek isteyen balıkçılar için bazı istisnalar getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin alınarak, kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapılmasına izin verildi. Bu dönemde kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf tutuldu ve avcılık faaliyetlerine devam edebilecekler.

78 GEMİYE EL KONULDU
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sezon boyunca hamsi gibi birçok balık türünün bereketli bir av dönemi geçirdiğini açıkladı. Ancak yasalara uygun avcılık yapmayanlarla mücadele devam etti. Geçen yıl 171 bin 219 denetim yapıldı ve kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konuldu. Kurallara uymayan 78 gemiye el konularak mülkiyeti kamuya geçirildi.

Bakan Yumaklı, gelecek sezon için sürdürülebilirlik temelli yeni kuralların uygulanacağını belirtti. Bu kurallar, koruma kullanma dengesi çerçevesinde balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir