• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Konya'da KOSKİ yasadan önce hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe, belde ve köylere hizmet götürmeye başladı. Bu çerçevede Akşehir bölgesinde yürütülen çalışmaları incelemek üzere Akşehir ilçesinde ziyaretlerde bulunuldu.

 

Doğrugöz beldesinde KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kanalizasyon yapımında kullanılmak üzere verilen korige boruların döşenmesi çalışmalarını inceleyen KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, merkezde çalışmaların kalitesini etkilemeden ilçe, belde ve köylere hizmet götürmeye başladıklarını belirtti.

 

Malzeme yardımları şimdiden başladı
Bölge ziyaretleri kapsamında Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'u makamında ziyaret eden Uzbaş, 2014 Mart ayında yürürlüğe girecek olan 6360 sayılı yeni Büyükşehir Kanunu gereği yapılacak hizmetlere şimdiden başladıklarını ve Akşehir'in en çok önemsenen ilçelerin başında geldiğini kaydetti. Uzbaş, "Bilindiği gibi 6360 sayılı kanunla birlikte il sınırında yer alan tüm ilçeler, beldeler ve köyler Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanına giriyor. Konya il merkezinde su ve kanal ile ilgili hizmetleri gören KOSKİ Genel Müdürlüğü, artık ilçe, belde ve kasabalarımıza da hizmet verecek. 2014 mahalli seçimleriyle birlikte kanunların bazı hüküm ve tavırları devreye girecekse de biz çalışmalarımıza şimdiden başladık. Malzeme yardımlarını şimdiden ulaştırıyoruz." dedi.

 

Akşehir'deki atıksu arıtma tesisine destek
Akşehir'de ihale aşamasında olan atık su arıtma tesisi için desteklerinin hazır olduğunu vurgulayan Uzbaş, "Akşehir bizim için en önemli ilçelerin başında geliyor. Bu kapsamda yapımı ihale aşamasında olan atık su arıtma tesisi için desteklerimizi vermeye başladık. Çevre Bakanlığımızın da desteğiyle hayata geçirilecek olan bu projeyi önemsiyoruz. Akşehir'in önemli bir ilçe olmasının en önemli sebeplerinden birisi, bölgedeki ilçelere verilecek olan hizmetlerin kısmen merkezi olarak buradan yönlendirilecek olması. Bu yönüyle Akşehir'in önemi daha da artacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

50 birime 500 milyar tutarında malzeme desteği
Akşehir ve yakın çevresinde de çalışmaların devam etiğini dile getiren Uzbaş, "Bu çerçevede malzeme yardımları yapıyoruz. Tabii verilen malzemelerin takibini de yapmak durumundayız. Akşehir'e bağlı Doğrugöz Belediyesi'ne verdiğimiz malzemelerin ne şekilde kullanıldığını da biraz önce inceledik. Diğer belediyelerimize de yardımlarımız malzeme verme şeklinde devam ediyor. Bugüne kadar takriben Konya genelinde 50 birime bu şekilde malzeme desteği verdik. Bu da takriben 500 milyara yakın bir bedele tekabül ediyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir