• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Bilge-Der`den üçüncü hafızlık merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da yaptığı eğitim faaliyetleriyle bilinen Bilge Eğitim Derneği`nin (Bilge-Der) bünyesinde eğitimlerine devam eden kız öğrencilerden 6`sının daha hafızlıklarını başarıyla tamamlamaları münasebetiyle merasim düzenlendi.
 
Bayanların yoğun katılımıyla gerçekleşen program, Kur`an tilaveti ile başladı. Programda konuşan Bilge-Der gönüllüsü Selma Altun, Bilge-Der olarak daha önce de 2 kez hafızlıklarını başarıyla bitiren kızlar için program düzenlediklerini, bu programlarda toplam 14 öğrencinin icazet aldıklarını söyledi.
 
Kur`an adına çalışmayı şeref olarak kabul ediyoruz
Hafızlıklarını tamamlayan kızların başarılarından dolayı çok sevindiklerini söyleyen Altun, "Ayrıca Kur`an adına hizmet vermenin ve ümmete hafıze kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bu tür hizmetlere ümmetin ve yeni neslin çok ihtiyacı var. Bu çalışmaların ivme kazanarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kur`an adına çalışmayı ona hizmet etmeyi bir şeref olarak kabul ediyoruz." dedi.
 
Çalışmalar İlahi yardımın bir göstergesidir
Çok kıt imkanlarla yapılan bu hizmetlerin, Allah`ın yardımıyla aksamadan yürüdüğünü ifade eden Altun, "İmkansızlıklar ve sıkıntıların Kur`an hizmetine engel olmadığını ve olmaması gerektiğine inanmışız. Bu hizmeti verirken tek sermayemiz kardeşlerimizin tertemiz imanı, katıksız ihlası ve perçinlenen kardeşliğidir. İşte bugün bizi bir araya getiren bu anlamlı etkinlik, kararlılığın, Allah`a dayanmışlığın, samimiyetin, fedakarlığın neticesi ve ilahi yardımın bir göstergesidir. Evet, ilahi yardım dedik, çünkü bu işleri bizim gibi zayıf, kuvvetsiz ve imkansızlıklar içerisinde bocalayanların yapacağı ve başaracağı işler değildir. Hizmetlerimizin tümünde Rabbimizin yardımını, rahmetini ve fazlını çok açık bir şekilde görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Üçüncü kez bu sevinci yaşıyoruz
Eğitimlerini tamamlayarak Hafize olan 6 kızın başarılarını kutlamak, tebrik etmek ve sevinçlerine ortak olmak için bir araya geldiklerini vurgulayan Altun, "Bizler bu sevinci 3`üncü kez yaşıyoruz. Bu başarılar camiamızın tüm bireylerini ve dostlarımızı heyecanlandırıyor. Ümmete hafizeler kazandırmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Tabi bu hizmetler de kolay olmuyor." dedi.
 
Kur`an talebelerinin eğitim şartlarına da değinen Altun, "Biraz da talebelerin eğitim şartları ve süreçlerinden bahsetmek istiyorum. Evet, bizler hafize olmuş kardeşlerimizle gün geldi beraber ağladık, gün geldi yorulduk, yapamayız dedik. Bazen anne, baba özlemi, gurbet acısı, bazen şeytan, nefis ve dünyanın çekiciliği, canımız kadar sevdiğimiz uğruna ölmeye hazır olduğumuz Kuran`la aramıza girmeye çalıştılar. Ama her seferinde Ya Allah Bismillah deyip Kur`an`ı bağrımıza basıp tekrar yola koyulduk. Kendilerini Kur`an`a adamış hizmet sevdalısı hoca bacılarımızla, fedakar ablalarımızla hiçbir maddi çıkar beklemeden hizmete devam edildi. Tüm bunlar Allah demekten geri kalmamış sabırkeş bacılarımızın bir eseridir. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.
 
Program, okunan ilahi ve şiirlerle devam etti. Daha sonra hafızlıklarını bitiren öğrenciler Sümmeye Yaşar, Sina Aktaş, Şehadet Turgut, Delalnur Saruhan, Esra Filitoğlu ve Şeyma Kaya isimli öğrenciler son derslerini teslim ederek hafize oldular. Program, okunan dua ile sona erdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir