• DOLAR 32.38
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2409.092
  • ...
Kök hücre bağışı sayesinde yaşam umudu buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılında Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından başlatılan TÜRKÖK projesi, lösemi, lenfoma, kemik iliği yetmezliği gibi hastalıklar nedeniyle kök hücre nakli bekleyen hastalara uygun bağışçıların bulunmasını sağlıyor. Bu proje sayesinde binlerce hastaya şifa ulaştı.

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep Öztürk, kök hücre nakli için uygun bağışçı arayışındaydı. Beklediği haber TÜRKÖK'ten geldi. Bilgileri kayıtlı gönüllü bir bağışçı ile dokuları tam uyumlu olan Zeynep, başarılı bir kök hücre nakli geçirdi. Hastalığı nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldığı üniversite eğitimini tamamlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

''TÜRKOK BANA UMUT OLDU''

Zeynep, sağlığına kavuşmanın sevincini yaşarken, hastalığıyla birlikte kök hücre bağışının önemini de vurguladı.

Hastalığını öğrendiğinde önce korku ve umutsuzluğa kapıldığını, ancak doktorlarının verdiği güvenle durumunu kabullendiğini dile getiren Zeynep, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastalıkla mücadele sürecimde kök hücre naklinin ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu anladım. TÜRKÖK aracılığıyla uygun bir gönüllü bağışçının bulunması sayesinde eylül ayında nakil oldum. Şu an kendimi ilk günlerime göre çok daha iyi hissediyorum.

TÜRKÖK, benim için büyük bir umut kaynağı oldu. Bu kadar kısa sürede uygun bir donör bulunabileceğine inanmıyordum ve umutsuzluğa kapılmıştım. Ancak hastanedeki doktorlarımın bana verdiği güzel haberle büyük bir mutluluk yaşadım. Sağlığı el veren herkes, hastalar için gönüllü bağışçı olmalı." 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir