• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
Vatandaş`ın İftar Sofrasına Zam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Yarından itibaren idrak edeceğimiz Ramazan ayının heyecanını yaşadığımız şu günlerde,bazı temel gıda ve meyvelere gelen ani zamlar,vatandaşı düşündürüyor.

 

Konuyla alakalı olarak görüştüğümüz esnaflardan Cihat Nohut, Şeker,Nohut ve Yumurtanın aniden zamlandığını belirterek, " Bunun Ramazana girdiğimiz şu günlerde gerçekleşmesi elbette ki insanı düşündürüyor ve kesinlikle bu tamamen bir fırsatçılıktır" dedi.

Karpuza Yüzde 100 Zam !
Ramazan ayına bir gün kala Karpuzun fiyatının yüzde yüz oranın da arttığını ifade eden bir başka esnaf, Mehmetcan Şani de, bunun "tamamen bir zulüm" olduğunu söyledi. Şani, "Karpuz, her geçen gün ucuzluyordu ve şu anda piyasada bolca var,ucuzluğun devam etmesi lazım. Hatta Ramazan geldi, birazda bu mübarek ayın hürmetine ucuza satılması gerekirken, bırakın indirimli fiyatı, sabit bile kalmadı ve yüzde 100 zam geldi.Şunu da ilave etmek isterim ki yetkililer bu zamların önüne geçeceklerini söylemişlerdi. Fakat hiç bir girişimde bulunmadılar. Onları biran önce bu zam furyasına müdahale etmeye çağırıyorum" dedi.

Ürünlerin Zam Oranları:
Yumurta : Yüzde 10
Nohut : 3 TL`den, 3.50 TL`ye
Şeker : 2.20 TL`den, 2.50 TL`ye
Karpuz ( kilosu) : 0.35 Kr.`tan, 0.70 Kr.`a

Yunus Şani-İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir