• DOLAR 32.202
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2502.831
  • ...
Heniyye'nin ailesine yönelik saldırı müzakereleri etkileyecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas hareketinin önde gelen liderlerinden biri Heniyye'nin oğullarına yönelik suikastın , Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılması ve esirlerin takası konusunda devam eden müzakerelerin gidişatını etkilemeyeceğini söyledi.

Filistin direniş hareketi lideri, "Hamas'ın, Kahire'deki arabulucuların sunduğu teklife nihai yanıtı formüle etmek için Gazze içindeki ve yurtdışındaki liderliği arasında hala istişarelerde bulunduğunu" açıklayarak, "Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce işgalcinin, Filistin Direniş Hareketi tarafından sunulan teklifi reddettiğini" açıkladı. Teklif 3 günlük insani ateşkesi içeriyordu.

Aynı kaynak, "hareketin, işgalci tek taraflı olarak ilan etse bile üç gün boyunca insani ateşkese uyacağını arabuluculara bildirdiğine" dikkat çekerek şöyle devam etti: "Ancak işgal reddetti ve tam tersine tırmandı ve Şeridin merkezine şiddetli bir saldırı başlattı ve Haniye'nin oğullarına, Han Yunus'tan  çekilmenin bir yenilgi ilanı olduğunu doğrulayan  Netanyahu aşırı sağı yatıştırmak da dahil olmak üzere ikili amaçlar için suikast düzenledi.

Öte yandan, Mısırlı bir kaynak, geçtiğimiz saatlerde gerçekleşen temasları  açıkladı ve Mısırlı yetkililer Kahire'nin İsmail Haniye'nin oğullarının şehit edilmesinden  duyduğu memnuniyetsizliği ve zamanlamasını aktardı. Arabulucular, bir anlaşmaya varma sürecini kolaylaştırmak için çabalarını yoğunlaştırıyorlar. Kaynak, "İsrail hükümetindeki yetkililerin, anlaşmaya varılmadığı veya ön göstergelere ulaşılmadığı sürece Gazze'deki hedeflere yönelik herhangi bir saldırının uygulanmasını engelleyecek hiçbir şey olmadığını beyan ettiklerini" belirterek, "Yeni müzakere turunun başarısızlığını duyurmak için daha fazla zamana ihtiyacımız yok çünkü yeni müzakere turunun başarısızlığını duyurmak için daha fazla zamana ihtiyacımız yok" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir