• DOLAR 32.397
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2389.572
  • ...
Katar, Yemen'deki kalp hastaları için modern tıbbi cihazlar temin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Kızılayı, Yemen'in Taiz kentindeki Kardiyovasküler Merkez'de kardiyak kateterizasyon bölümünün açılışına hazırlık olarak, Qatar Charity ile ortaklaşa, kardiyovasküler hastalıkların doğru teşhisi ve güvenli tedavisinde kullanılan son teknoloji ürünlerden Azurion 3 F15 kardiyak kateterizasyon makinesinin açılışını yaptı.

Yemen'deki kardiyovasküler hastalara sunulan tıbbi hizmetlerin kalitesini arttırmayı amaçlayan bu girişim, Katar'daki bağışçılar tarafından finanse edilen ve toplam maliyeti yaklaşık 1,1 milyon dolar olan doğru teşhis, verimli ve kaliteli bakım sağlayacak hizmeti kapsıyor.

Açılış töreni sırasında Yemen Halk Sağlığı ve Nüfus Bakanı Dr. Kasım Buheybe, merkezin genişletilerek Yemen'in diğer vilayetlerine de yayılmasını umduğunu ifade etti.

Dr. Ebu Zer El Cundi ise büyük desteğe ihtiyaç duyan kalp hastalarının acılarını ve yüklerini hafifletme çabalarından dolayı merkezi destekleme projesinin uygulayıcı kurumları olarak Katar Kızılayı ve Qatar Charity tarafından temsil edilen Katar Devleti'ne teşekkür ve şükranlarını sundu.

Qatar Charity Programlar Direktörü Dr. Abdullah Naim ise "uzun bir yolculuğun ve acıların ardından gelen" cihazın açılışını kutlayarak şunları söyledi:

"Cihaz merkeze hizmet edecek ve Yemenli kalp hastalarının büyük bir bölümünün acılarını hafifletecek. Proje, sadece merkeze kalp kateterizasyon cihazı sağlamakla sınırlı değil, aynı zamanda ilaç ve tıbbi malzeme sağlıyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi hastalar için ücretsiz ameliyat ve kateterizasyon operasyonu gerçekleştirerek, savunmasız, yerinden edilmiş, düşük gelirli ve özel ihtiyaç gruplarına odaklanılacak"

Kalp ve Damar Merkezi, Ağustos 2021'de uluslararası standartlara göre kurulan ve 200'den fazla Yemenli doktor, danışman, teknisyen ve idareciyi içeren Yemen'deki ilk uzmanlaşmış devlet merkezi unvanına sahip bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir