• DOLAR 32.387
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2386.626
  • ...
Türkmen: Bayramlar müminlerin ortak değeridir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkmen, Ramazan Bayramına sayılı günler kalmasıyla İLKHA’ya yaptığı açıklamada, bayramda yapılacak en önemli şeylerden ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi ve Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın sünneti doğrultusunda bayramın geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca işgal altında olan Gazze’deki Müslümanlar için bolca dua edilmesi gerektiğini hatırlatan Türkmen, tek temennilerinin Feth-i Mübin ile onların da huzurlu ve mutlu bayram geçirmeleri niyazında bulundu.

Türkmen, "Bayramlar ülkeleri, dilleri, ırkları renkleri ayrı olsa da aynı kıbleye yönelen, aynı Allah’a inanan, aynı kitaba mensubu olan ve aynı dinin müntesipleri olan bütün insanların ortak değeridir. İnşallah bu sene idrak edeceğimiz bayram da bizim birliğimizin beraberliğimizin İslam ümmeti olarak kardeşliğimizin pekişmesine vesile olur. Ramazan olduğu gibi bayramlar da yine iyiliklerimizin arttığı yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı bir ay ve bir gün olmalı. Bizler bugünlerde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını görmeliyiz, öksüzlerin, yetimlerin elinden tutmalıyız, fakiri yoksulu sevindirmeli onlara olan görevimizi de yerine getirmeliyiz. Bir taraftan Ramazan-ı Şerif’ten ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Aynı zamanda güzel bir mevsimde bayrama girmek üzereyiz. Ramazan'dan ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken bayrama kavuşmanın da sevincini yaşıyoruz." şeklinde belirtti.

"Ciğerimizin bir parçası olan Kudüs’teki, Filistin’deki kardeşlerimiz maalesef silah sesleri altında savaş içerisinde bayramı idrak ediyorlar"

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen

siyonist işgal rejimi tarafından soykırım altında olan Gazze hakkına da değinen Türkmen, Müslümanların vazifesi olarak onları bu bayramda unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Ülke olarak bayramlaşma günün sevincini yaşarken tabii ki bizim ciğerimizin bir parçası olan Kudüs’te, Filistin’deki kardeşlerimiz maalesef silah sesleri altında savaş içerisinde bayramı idrak ediyorlar. İslam ümmeti olarak daha güzel bayramlara ermemiz için Filistin’deki kardeşlerimizin de bu sıkıntılarının giderilmesi, onların da huzurlu ve mutlu bayram yapmaları tek temennimizdir. Bizler bayrama girerken Filistin’de, Gazze'de gerçekten büyük sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizin de bu sıkıntılardan kurtulmaları için dua etmeli, onlara maddi manevi her türlü desteğimizi göstermeliyiz. Bu bayramda inşallah başta annemiz babamız yakınlarımız akrabalarımız olmak üzere herkesi ziyaret etmeyi eksik bırakmayalım. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını görelim. Annemizin babamızın ellerini öpelim, büyüklerimize saygı küçüklerimizi sevindirelim." şeklinde konuştu.

"İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeli ve onlarla beraber bayramı yaşamalıyız"

Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın bayram günlerinde yaptığı sünnetler hakkında bilgi veren Türkmen, "Peygamber Efendimiz Aleyhisselam bayram günü yaptığı ilk iş olarak bayram namazına giderken herkese selam verirdi. Yolda giderken hep tekbir getirirdi. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam bayram günü yapacağımız ilk iş bayram namazını kılmaktır der ve herkesin bayram namazına gelmesini arzu ederdi. Bizim de Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın yaptığı gibi sadece erkekler olarak değil kadınlar, çocuklar hepimiz birlikte bayram namazında beraber olmalıyız. Bizlerde Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın sünnetini kendimize İlke edinerek bulduğumuz, gördüğümüz ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeli ve onlarla beraber bayramı yaşamalıyız." şeklinde aktardı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir