• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Elektrik faturaları halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Önceleri elektrik faturalarının ayda bir düzenli olarak belirli bir ücret kesildiği Batman'da, TEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından faturalarda yüksek meblağların yaşandığı ileri sürüldü. Kesilen yanlış faturalardan dolayı mağdur olduklarını ifade eden halk, yetkililerin soruna müdahale etmesini istedi.

 

Daha önce oturdukları evde elektrik faturalarının belirli bir ücretle kesildiğini vurgulayan Ahmet Akbulut, TEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından faturaların normalinden çok fazla bir şekilde kesildiğini öne sürdü.

 

TEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından alınan yeni elemanların işi bilmediğini ve bu yüzden yanlış fatura kesildiğini iddia eden Akbulut, "Daha önce bize gelen 40-50 TL'yi geçmeyen elektrik faturaları, TEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından büyük meblağlar yazılıyor. Her zaman 60 TL'yi geçmeyen elektrik faturam bu ay 488 TL'yi buldu. Aynı apartmanda oturduğumuz diğer apartman sakinlerine de hemen hemen aynı faturaları kesilmiştir. Bu fazla yazılan elektrik faturaları, TEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından 'alınan acemi elamanların hatası, kod hatası veya tuş hatası' deniliyor bizlere. Kesilen 488 TL'lik faturamı sormaya gittiğimde faturanın 120 TL olduğunu gördüm. Bizler eğer hakkımızı sormazsak bu paralar bizden alınacak." dedi.

 

Yanlış kesilen faturalar yüzünden yüzlerce kişinin mağdur olduğunu ifade eden Akbulut, yetkililerden duruma bir an önce müdahale etmesini istedi.

 

Akbulut, halkı uyararak kendilerine yüksek gelen elektrik faturalarını araştırmalarını istedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir