• DOLAR 32.258
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2500.228
  • ...
Başakşehir-Kayaşehir metro hattını geçen yıl milyonlarca kişi kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Uraloğlu, resmi bir yazılı açıklama yaparak, İstanbul'un çeşitli bölgelerini modern raylı sistem ağlarıyla donatma hedefi doğrultusunda önemli adımlar attıklarını belirtti.

İstanbul'da faaliyete geçirdikleri metro hatlarının toplam uzunluğunun 147,7 kilometreye ulaştığını belirten Uraloğlu, "Şu an İstanbul'un toplam raylı sistem ağı 348 kilometreye erişmiş durumda. Bu hatların neredeyse yarısının inşası bakanlığımız tarafından gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, bu yılın ilk çeyreğinde Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunun Gayrettepe-Kağıthane bölümü, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin hizmete girdiğini hatırlattı.

Bakanlık olarak bugüne kadar İstanbul'da Marmaray, Levent-Hisarüstü, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi metroları, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hatları gibi projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Uraloğlu, Halkalı-Arnavutköy ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hatlarındaki inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir