• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Kayseri`de İhvan`a destek yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAYSERİ - Rabia Platformu`na üye STK`ların Kayseri`de "İhvan`a destek yürüyüşü" düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Kartal Kavşağı`ndan başlayıp Kayseri Cumhuriyet Meydanı`na kadar devam etti. Yürüyüşün sonunda basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasını Genç Memur-Sen Kayseri İl Başkan Yardımcısı Sadi Özmen okudu.

Mısır`da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin 100`üncü gününü tamamladığını hatırlatan Özmen, "Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği zafer, adil seçim ve demokratik oy hakkı; bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı." dedi.

Özmen konuşmasının devamında şunları söyledi, "Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci kalmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri şahadetle tanıştıran ölümlerine her gün bir yenisini ekliyor. Mısır özgürlük özgürlük isteyenler ve özgürlük mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz`dan bu yana tanklar zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız hep birlikte direnip darbeye son vereceğiz. Dini, inancı, milleti ne olursa olsun milletin iradesine kast edenlere ve eylemlerine karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz. Dünya gençliğini sonuna kadar darbelere karşı direnmeye çağırıyoruz."

Kim olduklarına bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracaklarını beyan eden Özmen, "Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün zulümlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız." dedi. (Bilal Çevik - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir