• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
ABD`den Ekmeleddin İhsanoğlu`na ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve eski ABD Savunma Bakanı William Cohen`e, ABD`deki Doğu Batı Enstitüsü adlı düşünce kuruluşu tarafından "Hayat Boyu Başarı Ödülü" verildi...
 
Ödül gecesinde konuşma yapan İhsanoğlu`nun ifadeleri:

"ABD İLE DOSTLUK(!)"
İhsanoğlu, İslam dünyasının bugün karşılaştığı zorluklara kafa yorulması gerektiğine işaret ederek, az gelişmişlik, yoksulluk, radikalizmin ve aşırılığın birçok toplumda hala hakim olduğunu vurguladı. İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer bu zorlukların üstesinden gelemezsek tüm dünya ihtilaf ve çalkantıyla karşı karşıya kalır. Uluslararası toplum siyasi istikrar ve sosyal uyumun değerini, toplumların iyi yönetim ve demokrasi yoluyla nasıl dönüştürüleceğini anlamak zorunda. İslam dünyasının karşılaştığı sorunların çözümü yerel kaynaklı ve sahadaki gerçeklere bağlı olmalıdır. Dışarıdan dayatmayla veya havadan indirmeyle olamaz.”

İhsanoğlu, gelecek vizyonunda İslam dünyasındaki kadınların, gençlerin ve sivil toplumun güçlendirilmesinin de yer aldığını belirterek, ülkeler ve halklar arasındaki ilişkilerin geliştirildiği bir dünyadan ümitli olduğunu kaydetti. “Birbirimizi daha iyi anlama, barış içinde bir arada yaşama ve karşılıklı saygı için müşterek çabalarımızı yenileme zamanıdır” diyen İhsanoğlu, İslam dünyası ile ABD arasındaki dostluğun her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir