• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ruh sağlığı hastalarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 10 Ekim "Dünya Ruh Sağlığı Günü" nedeni ile Feqi Teyran Parkı'nda stant açan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İpekyolu Devlet Hastanesi çalışanları, ruh sağlığı hastalığına yakalanan hastalara destek olmak için stant açıp hastaların yapmış oldukları el sanatlarını sergilediler.


Van Halk Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Şubesi ve İpekyolu Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 10 Ekim "Dünya Ruh Sağlığı Günü" nedeniyle halkı ruh hastalarına sahip çıkmaları içinde bilgilendirdi.


Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı Sercan Yılmaz, basın açıklaması yaparak açıklamalarda bulundu.


Psikiyatri Uzmanı Sercan Yılmaz, bu yılki tema "Ruh Sağlığı Olmadan Sağlık Olmaz" ve "Ruh Sağlığı ve Yaşlılar" olarak belirlendiğini ve bu temanın amacını şu şekilde açıkladı.


Yılmaz, "Ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak, ruh sağlığı hastalığından muzdarip olanların sesini duyurabilmek, toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak, kişinin ruh sağlığını ve yaşam işlevlerini koruyup desteklemek, yaşlı bireylerin bedensel, ruhsal ve sosyal değişimlere uyum sağlamasına yardımcı olup kendi potansiyellerini geliştirmelerine destek olmak, yaşlı rehabilitasyonun önem kazanmasını desteklemek." olduğunu söyledi.


Psikiyatri Uzmanı Sercan Yılmaz, dünyada birçok insan ruhsal hastalıklarına yakalandığını ifade ederek, "Öyle ki hastalıklar nedeniyle oluşan tüm kayıpların yüzde 14'ü nöropsikiyatrik hastalıklara bağlıdır. Depresyon, şizofreni, alkol ve madde kullanım bozuklukları gibi ruhsal hastalıklar kalp hastalıkları, kanser ve diğer tıbbi hastalıklardan çok daha fazla yeti yitimine yol açarlar." dedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir