• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Zabıta denetimlerini artırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye Veteriner Hekim ve Tarım Gıda Müdürlüğü personelleri ile birlikte gıda üretimi yapan iş yerleri, imalathaneler ve pastaneleri takibe aldı.


Belediye veteriner hekim ve Tarım Gıda Müdürlüğü personelleri ile birlikte kentte gıda üretimi yapan işyerlerinin tamamını denetimden geçiren belediye zabıta ekipleri, denetimler sırasında, imalathanelerin ve çalışanlarının sağlık karneleri, sağlık raporları, işyeri temizliği, gıdaların tazeliği, üretimde kullanılan alet ve gereçlerin temizliği, beyaz önlük ve eldiven kullanımı, sineklikler, tuvalet temizlikleri gibi önem arz eden konuları titizlikle inceledi. Denetimler sırasında eksiklikleri tespit edilen işyerlerine yönelik tutanak tutuldu.


Denetimlerin yıl boyu sürdüğünü ve bayramlarda özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, "Halkın hijyenik ve sağlıklı gıda tüketimlerini sağlamak, gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin mevzuata uygun olması, gıdanın özelliklerinin bozulmamış olması, işyerinde hijyenik şartların uygun olması, çalışanların portör muayene kartlarının güncel olması, satılan ürünlerin sağlıklı şekilde halka arz edilmesi denetimlerimizde aradığımız şartlar arasında bulunuyor." dedi.


İşyeri sahiplerinin işyeri açma ve çalışma ruhsat denetimlerine devam edildiğini kaydeden Ertuğrul, halktan menşei belli olmayan, Tarım Bakanlığı izni taşımayan gıdaları tüketmemeleri hususunda da uyarılarda bulundu. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir