• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
İŞKUR ile işverenler bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İŞKUR Müdürlüğü, işverenler ile bir araya gelerek bir toplantı düzenlendi. Toplantıda İŞKUR'un, işveren ile işçi arasında bir köprü olduğu vurgulandı.

 

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda İŞKUR'un işgücü piyasasındaki hâkimiyetinin gün geçtikçe arttığını belirten İŞKUR Müdürü Alaattin Aslan, "İşçi ve işveren arasında köprü konumunda olan kurumumuz işverenlere aradıkları nitelikteki elemanı bulma ve kalifiye eleman yetiştirme konularında büyük görevler üstlenmektedir.

 

İşverenlerin yakındıkları en önemli konu olan niteliksiz işgücüne çözüm olarak işverenlerimize işbaşı eğitimleriyle kendi elemanını hiçbir gideri olmadan yetiştirme fırsatı tanımaktadır. Bunun yanında kurumumuzda çalışan iş ve meslek danışmanlarımızla da işveren danışmanlığı faaliyetini yürüterek her işverenimize bir iş ve meslek danışmanı görevlendirilmiş olup işverenlerimizin kurum ile ilgili tüm sorunlarında kendi iş ve meslek danışmanlarıyla irtibata geçerek sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturma imkanı tanınmıştır." dedi.

 

Ayrıca istihdam garantili mesleki eğitim kursları, engelli, eski hükümlü ve diğer dezavantajlı grupların istihdamı, girişimcilik, TYP, 6111 sayılı yasa teşvikleri, çalışma hayatı, işsizlik ödeneği, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu vb. konularda işverenlere bilgiler verilerek kurum faaliyetlerinden yararlanmaları gerektiği anlatıldı. İşverenlerin kurum faaliyetlerinden yararlanmaları halinde kendilerine ne tür avantajlar sağlayacağı anlatıldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir