• DOLAR 32.219
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2446.966
  • ...
URGE hibe programı tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda (DTSO) , Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Hibe Desteği sektör temsilcilerine tanıtıldı.

 

Diyarbakır'da bulunan Ekonomi Bakanlığı uzmanlarının, DTSO uzmanlarıyla yaptıkları incelemelerin ardından gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşması yapan DTSO Genel Sekreteri Mehmet Aslan, gelmelerinden dolayı bakanlık uzmanlarına teşekkür etti.

 

Kıdemli Danışman Barış Cihan Başer ile Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı İrem Ekmekçi Konuk, program hakkında detaylı bilgilendirmede bulunarak soruları cevapladılar.

 

Diyarbakır'da kümelenmeye uygun güçlü sektörler bulunduğunu belirten Başer, bölgede genel olarak Van Turizm Kümesi ve Batman Hazır Giyim Kümesi dışında küme bulunmadığını, bu anlamda alanın boş olduğunu söyledi.

 

URGE'nin, elastik ve firmalar için bürokrasiyi ortadan kaldıran bir program olduğunu belirten Başer, 'Gelin Diyarbakır'a, Doğunun Paris'ine bir proje getirelim.' şeklinde konuştu.

 

Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı İrem Ekmekçi Konuk ise, bu programın ihracat odaklı kümelenmeyi esas alan bir destek programı olduğunu vurguladı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir