• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Mısır`daki darbe 100. gününde protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman RABİA Platformu, Mısır`daki darbenin 100. günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Dünya Gençliği, darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına, oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağrıldı.
 
Gülistan Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde saat12.00`de yapılan basın açıklamasına Siyasi Partiler, Peygamber Sevdalıları Platformu ve İnanç Platformu bilenşeni STK`lar destek verdi. Basın açıklamasından önce söz alan Memur Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, basın açıklaması hakkında kısa bilgi verdi.
 
Daha sonra Genç Memur Sen İl Başkanı Hasan Özdemir Rabia Platformu adına basın açıklamasını okudu.
 
"Mısır`da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor"
Mısır`da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin yüzüncü gününün tamamladığını belireten Özdemir, "Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı, bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı." dedi.
 
Darbe yönetimi ve tetikçilerinin, yönetime el koymakla, bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmediğine dikkat çeken Özdemir, "Binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyorlar. Mısır`da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek." şeklinde konuştu.
 
Büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır`da tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe ikliminin hakim olduğuna değinen Özdemir, "Bugün, sadece Mısır`da kanlı darbenin 100. günü değil. Tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür" şeklinde tepki gösterdi.
 
"Darbeye karşı direnen gençler"
Mısır`da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerine işaret eden Özdemir, "3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin, Mısır`ın demokratik yollarla seçilmiş sivil idaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz." dedi.
 
Dünya Gençliği`ni darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağıran Özdemir, "Herkes için, bütün insanlar ve bütün insanlık için adil, özgür, barışçıl ve inançlara saygılı, her türlü ayrımcılığa ve her türlü ayrıcalığa son verecek `yeni bir dünya` istiyoruz. Bu yüzden, Rabia-tül Adeviyye Meydanı`nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız." ifadelerini kullandı.
 
Açıklamanın sonunda Özdemir, "Mısır`da 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler; Mısır`da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. İnsanlığın ortak birikiminin eseri insani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek `yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız" şeklinde ifadeler kullandı.
 
"Sen susarsan dünya susacak", "İnsanlık daha fazla ölmesin" gibi afişlerin ve Rabia işareti ile katliamın resimlerinin taşındığı basın açıklamasında sık sık tekbir getirildi.
 
Basın açıklamasında, "İhvan`a selam direnişe devam", "Mursi`ye selam direnişe devam" "Mısır halkı yalnız değildir", "Katil Sisi, işbirlikçi Suudi" ve " Defol Sisi, seninleyiz Mursi" gibi sloganlar yer aldı. (M.Fatih Akgül, Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir