• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
"Akademik personelin sorunları çözülsün"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Manisa Eğitim Bir-Sen Celal Bayar Üniversite (CBÜ) Temsilcisi Kamil Şirin, üniversitenin idari ve akademik personelin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

 

Yeni YÖK yasası tasarısının acil olarak düzenlenip yasallaşması gerektiğini söyleyen Şirin, "1980'lerin şartlarına göre hazırlanan bir yasayla üniversiteleri yönetmek, üniversitelerden bilgi ve teknoloji üretmesini beklemek mümkün değildir. Demokratikleşmeyi, akademik özgürlüğü, kaliteli eğitimi, güncel bilgiyi ve derinleşmiş bilinci merkeze alan, ara rejim kalıntılarından bütünüyle arındırılmış bir üniversite ve yükseköğretim sistemini sürdürmek gerekir. İktidarın '2023' Vizyonunda bilimin merkezi yapmak istediği bir üniversite gerçeği var. Bina olarak bilimin merkezi olacak mükemmel altyapılar oluşmasına rağmen, çalışanların gönlüne köprü kurmayı düşünmeyen bir YÖK ve buna henüz yaklaşmayan bir irade var. YÖK, kuruluş itibarıyla yasal bir kurum ama çalışanların dünyasında beklentileri karşılayabilmiş bir kurum değil. Sorunların çözümüne katkı sunarak imajını düzeltmelidir." ifadelerine yer verdi.

 

28 Şubat sürecinde mağdur edilen akademisyenlerin, doktoralarını bitirdikten sonra yıllarca hak ettikleri akademik kadroları kendilerine verilmediğini sözlerine ekleyen Şirin, akademisyenlerin akademik çalışmalardan uzak kaldığını söyleyerek, "Akademisyenler Bu yüzden doçentlik kriterlerini yerine getirememektedirler. 1998-2004 yılları arasında doktorasını bitirdiği halde en az 5 yıl boyunca Yrd. Doç. Kadroları verilmeyen öğretim elamanlarının doçentlik kriterlerinin yumuşatılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Önen son olarak, "Bizler Eğitim Bir-Sen Celal Bayar Üniversite Temsilciliği olarak ülkemizdeki akademik ve idari personelin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. 2023 ve 2071 hedeflerine uygun, altyapısı ve çalışanlarıyla başarılı, ilerici, modern, bilimsel yeterliliğe sahip, dünya ile yarışan üniversiteler hedefliyoruz." İfadelerini kaydetti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir