• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Hayvan alım satımıyla uğraşan yetiştiricilere sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hayvan Sağlığı ve yetiştiriciliği teknik elemanlarınca eğitim çalışmaları sonunda sertifikalar yetiştiricilere dağıtıldı. Sertifika dağıtımında Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hamdullah Güven Veteriner Hekimler Kasım Aydın ve Yavuz Akbulut' tarafında sertifikalar verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' gereğince Diyarbakır'da canlı hayvan ticareti nakilleri yapan çiftçi ve sürücülere, Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler tarafından, nakillerde ve satım esnasında uyulması gereken kurallar hakkında eğitim çalışması verildi. Eğitim sonucunda başarılı olan satıcı ve nakliyecilere, Şube Müdürü Hamdullah Güven'in katılımıyla gerçekleşen tören ile sertifikaları verildi.

 

Törende Şube Müdürü Güven, yönetmelik gereğince yapılacak iş ve işlemlerde görev alacak yetiştiricilerin sertifikasız bu işi yapamayacakları, sertifikalı yetiştiricilerin Avrupa Birliğine uyum aşamasında hayvancılıkla ilgili fasılda belirtilen 'Hayvan Refahı' ile ilgili konularda Türkiye'de bir ilk olacağını ve Diyarbakır hayvancılığının gelişmesine büyük oranda katkı sağlayacağını söyleyerek bu konuyla ilgili yetiştiricilerin İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirtti. (Ayetullah Turgut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir