• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
"Sivil itaatsizliğe devam!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, başörtüsü yasağının kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, erkek kamu görevlilerine yönelik kılık-kıyafet özgürlüğü hedefini gerçekleştirmek için 8 Ekim'den itibaren sivil itaatsizliği yeniden hayata geçirdiklerinin altını çizdi.



Sofuoğlu açıklamasında şunları söyledi, "Memur-Sen olarak.'Özgürlük İçin On Milyon İmza' sloganıyla startını verdiğimiz ve 12 Milyon 300 bin imzayla da çalışanların haklı talebi ve milletin güçlü iradesi olduğu yönünde kamuoyunun desteğini elde ettiğimiz 'kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü' hedefli 'sivil itaatsizliğimiz', başta başörtüsü olmak üzere kadın kamu görevlilerine büyük oranda serbest kıyafetin yolunu açmıştır. Resmi Gazete'nin 8 Ekim 2013 tarihli ve 28789 sayılı nüshasında yayımlanan Yönetmelik değişiklikleriyle, devletle milleti ayrıştıran başörtüsü yasağı sona erdirilirken, tek tipçiliğin ve vesayet ikliminin ritüellerinden biri olan andımız da kaldırılmıştır. Başta teşkilatımız, üyelerimiz, sosyal ortaklarımız olmak üzere emeği geçen herkese, bu kararlı mücadelemize destek veren milletimize, Memur-Sen'in ve milletin talebini hayata geçiren siyasi iradeye teşekkür ediyoruz. Ancak, başta başörtüsü olmak üzere kadınların kılık-kıyafet yasaklarından kurtulmasını sağlayan düzenlemeyi çok önemli fakat eksik buluyoruz. Bu nedenle, kılık-kıyafet serbestliği talebimizin tüm kadınları ve erkekleri kapsaması ve kamuda serbest kılık-kıyafetin gerçekten hayata geçmesi için kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizliğin bütün hedefleri gerçekleşmeden kılık-kıyafetle ilgili taleplerimizin gerçekleşmesi için kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.


Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 5'nci maddesinde hala hükmünü sürdüren kravat zorunluluğu, saç ve favori uzunluğu, sakal bırakma yasağı, bıyık şekli gibi sınırlama ve yasaklara son verilmesi yönünde düzenleme yapılması noktasında kamuoyu baskısı oluşturmak amacıyla; Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikaları olarak 8 Ekim 2013 Salı gününden itibaren, erkek kamu görevlilerinin kamu hizmetlerini bu sınırlama ve yasaklara uymaksızın belirleyecekleri kılık-kıyafetle yerine getirmesine yönelik sivil itaatsizliğe devam ediyoruz." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir