• DOLAR 32.388
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2385.058
  • ...
Avrupa Yetim Eli Burundi'de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerin bağışladığı adak-akîkâ kurbanları ile zekâtları, Bujumbura'ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Nyabunyegeri Köyü'nde çok sayıda aileye ulaştırdı.

Yaptıkları yardım çalışması ile ilgili genel bir bilgilendirmede bulunan Avrupa Yetim Eli Gönüllüsü Abdulvahap Kaplan, "Bir haftadır Burundi'deyiz. Daha önce Tanzanya'da, ondan önce yine Burundi'deydik. 3 aydır Afrika'dayız. Uganda, Tanzanya, Burundi'de dolaşıyoruz. Özellikle Ramazan ayı içerisinde hiçbir günümüzün boş geçmemesi için 'her güne bir etkinlik' deyip çalışmalarımız yürüttük. Çünkü gerçekten Doğu Afrika dediğimiz bu bölgelerde oldukça fakir, mağdur insan var. Bizler de bu kapsamda 'her güne bir etkinlik' adıyla gündüzleri kurban kesip akşamları da ihtiyaç olan her bölgede iftar yemekleri verdik. 30 günü dolu dolu geçirme niyetindeyiz." dedi.

Kaplan, "Ramazan ayının ilk haftasında mağdur ailelere yönelik gıda paketi yardımlarında bulunduk. Binlerce aileye bir ay yetecek kadar gıda paketleri ulaştırdık. Aralarda da kurban kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Demin de kurban etlerinden bir bölümünü burada dağıttık. Arık bayram yaklaştı ve çocukların sevinçli olarak bayrama girmeleri için bayramlık giyim hediye edeceğiz. Binlerce kilometre ötede bulunan hayırseverlerimize çağrıda bulunarak, kendileri gibi inanan veya inanmayan ancak insani olarak bir gıdaya ihtiyaç duyan, aylarca evlerine et girmeyen ihtiyaç sahipleri için ellerini taşın altına koysunlar. Peygamber Efendimizin duaların kabul edildiği demlerden biri olarak saydığı iftar vakitlerinde aldıkları her yardım için hayırseverlere dua eden bu insanlara daha fazla yardım ulaştırmalarıdır." diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde çok sayıda aileye süt keçisi de hediye edeceklerini vurgulayan Kaplan, hayırseverlere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir