• DOLAR 32.393
  • EURO 34.646
  • ALTIN 2386.232
  • ...
Eski danışmandan Trump'a: Diktatör olacak beyni yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı danışmanlık yapan 75 yaşındaki John Bolton, Fransız yayın organı Le Figaro'ya verdiği röportajda Trump'ın önceden övdüğü diktatörlere benzeyen eğilimler taşıyıp taşımadığı sorusuna cevap verdi.

Bolton, Trump'ın zihinsel kapasitesini sorgulamakla kalmayıp aynı zamanda eski başkanın mesleki geçmişini de alaycı bir şekilde değerlendirerek, "Bu bir şaka mı? O sadece bir emlakçı!" dedi.

Eski danışman, Trump'ın diktatör olacak kadar zeki olmadığını iddia ederek bunun mümkün olmadığını belirtti.

"Siyaset felsefesinden yoksun"

Bolton, Trump'ın 80'den fazla suç duyurusuyla ve milyonlarca dolarlık hukuki cezalarla karşı karşıya olduğunu ve etkili diktatörlerin sahip olduğu tutarlı bir "siyaset felsefesi"nden yoksun olduğunu savundu.

Son dönemde, daha önce Trump'a danışmanlık ve yardımcılık yapmış birçok kişi eski başkana sırtını döndü. İlk başkanlık döneminde başarılı olamayan Trump'ın ikinci döneminde de aynı başarıyı yakalayamayacağını iddia ediyorlar.

"Diktatör olmaya çok hevesli"

Trump, yeniden seçilirse başkanlığının ilk gününde bile diktatör olmayı planladığını açıklıyor. Mitinglerinde sıkça ayrımcı bir üslup kullanıyor ve seçilemezse sonuçların felaket olacağını iddia ediyor.

Sürekli olarak tartışma yaratan ifadeler kullanan Trump, ülkedeki göçmenleri "ülkenin kanını zehirlediği" şeklinde suçlamıştı.

Bolton, Trump'ı cesurca eleştiriyor; Nisan 2018'den Eylül 2019'a kadar eski başkanın ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapmıştı.

Daha önce George Bush'un başkanlığı döneminde ABD'nin BM büyükelçisi olarak görev yapan Bolton, dış politika konusunda uzmanlaşmış bir isim olarak tanınıyor.

 

KAYNAK:Guardian

Bu haberler de ilginizi çekebilir