• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Kaçırılan Fransız gazetecilerin sayısı arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS - Suriye'de Haziran ayında 2 Fransız gazetecinin kaçırıldığı biliniyordu. Fransa Başbakanı bir radyo programında 2 ayrı gazetecinin daha kaçırıldığını söyleyince bu sayı 4 oldu.

 

Fransa baŞbakanı Jean-Marc Ayrault'un dün katıldığı bir radyo programında gazeteci Nicolas Henin ve Pierre Torres'in de Haziran ayından itibaren kaçırıldığını söylemesi üzerine kaçırılan gazetecilerin sayısının 4 olduğu ortaya çıktı.

 

Radyo programcısı, Jean-Marc Ayrault'ya sorduğu soruda Suriye'de kaçırılan gazetecilerden isimleri bilinen Didier François ve Edouard Elias durumunu öğrenmek istedi.

 

Ayrault, "Her an gelişmeleri takip ediyoruz. Kaçırılan gazeteciler Nicolas Henin ve Pierre Torres'in ailelerine sabırlı davranmalarını istiyorum. Gazetecilerin yaşadıklarına dair delillerimiz var, serbest bırakılmalarını için elimizden geleni yapıyoruz." deyince Haziran'da kaçırılan Fransız gazeteci sayısının 4 olduğu ortaya çıktı.

 

Başbakan Ayrault, yaptığı gaftan habersiz konuşmasına devam etti. Programdan sonra kaçırılan gazetecilerin aileleri bu haberi doğruladılar.
Fransızların bu olaydan sonra hükümete olan güvenleri bir nebze daha azaldı.

 

Şimdiye kadar Haziran ayında, Suriye'de kaçırılan Fransız gazetecilerin Didier François ve Edouard Elias adlarındaki 2 gazeteci olduğu biliniyordu. (Enes Suiçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir