• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
IHO EBRAR Afganistan'da iftar sofraları kurmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın birçok ülkesinde yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, Ramazan ayında, hayırseverlerin kendilerine teslim ettiği yardımları hak sahiplerine ulaştırmak üzere Afganistan İslam Emirliği'nde faaliyetlerini sürdürüyor.

ABD'nin başını çektiği işgal koalisyonunun 21 yıl boyunca esaret altında tuttuğu Afganistan'da, halk büyük bir sefalete ve yokluğa mahkûm edilirken gerekli istihdam koşullarını oluşturmayan kukla rejimler ise, halkın hakkı olan arazi ve malları kendine yakın tuttuğu ve yönetimden pay verdiği aşiretlere vermesi nedeniyle Afganistan halkı, büyük bir yoksulluk ile karşı karşıya kaldı.

Afganistan halkının paralarının işgalci ABD tarafından rehin tutulması mevcut yoksulluğu daha da artırırken şu anda uluslararası yardım kuruluşları gönderdikleri yardımlarla halka yardımcı olmaya çalışıyor. Uluslararası kuruluşlar gönderdikleri yardımlarla geçici de olsa bir rahatlama sağlıyor.

Bu yardım kuruluşlarından biri de IHO EBRAR… Ramazan ayının başından bu yana Afganistan İslam Emirliği'nde bulunan IHO EBRAR, hayırseverlerin gönderdikleri yardımları gerçek anlamda yoksulluğu yaşayan halka ulaştırmanın haklı mutluluğunu yaşıyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil başta olmak üzere, Kunduz'un ulaşım imkanlarının az olduğu ücra bölgelerine ekmek, gıda kolisi gibi yardım ulaştıran IHO EBRAR, bu yardımların yanı sıra hemen her akşam iftar sofraları kurarak yetim, medrese öğrencisi ve bölge ahalisine oruçlarını açma imkânı sağlıyor.

Her iftar vaktinde oruçlarını açan mü'minlerin hayır dualarını alan IHO EBRAR temsilcileri, özellikle hayır sahipleri adına dualar okutturuyor.

IHO EBRAR'ın Afganistan'daki yardım çalışmalarının süreceği öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir