• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
UNRWA'ya yeniden fon sağlayacağını açıklayan ülkelerin sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin geçen yıl 7 Ekim'de yaşanan Aksa Tufanı operasyonuna bazı UNRWA çalışanlarının da katıldığını iddia etmesinin ardından yardımlarını durduran Japonya, dondurduğu fon desteğini yakında yeniden başlatacağını duyurdu.

Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Japonya ve UNRWA, BM ajansının finansmanına Japon katkısının yeniden başlatılmasına yönelik çabaların nihai koordinasyonuna devam edeceklerini teyit etmektedir" denildi.

Açıklama, Japonya Dışişleri Bakanı Yuko Kamikawa ile UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini arasında perşembe günü Tokyo'da yapılan görüşmenin ardından geldi.

Açıklamada Kamikawa'nın Lazzarini'ye UNRWA'nın yönetimini iyileştirmek, şeffaflığını arttırmak, fonlarını takip etmek ve personelinin tarafsızlığını sağlamak için etkili önlemler alması gerektiğini vurguladığı aktarıldı.

Aralarında İspanya, Kanada ve Avustralya'nın da bulunduğu çok sayıda ülke son dönemde UNRWA'ya yaptıkları yardımları yeniden başlatmış ya da arttırmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir